View Britta Mahnecke's LinkedIn profile
torvet billede 1
torvetr billede 2
torvet billede 3
torvet billede 4
torvet billede 5

Torvet

Forslag til udsmykning af ét af DOKK1’s studierum. Mit udsmykningsforslag er et grafisk værk lavet i birketræsfinere med linoleumsnit påtrykt. Samlet måler værket 94x94x2,4 cm og består af en 7 cm bred ramme og 15 ”brikker” der hver måler 20x20x1,8 cm. Værket er udformet som et ”Slide puslespil” med 16 felter og 15 ”brikker” med fer og not. Hver enkelt brik kan ”slides” rundt på alle pladserne inden for værkets ramme.

Konceptet

Mit forslag tager udgangspunkt i 2 af Dokk1s 7 kærneværdier (1. Borgeren som udgangspunkt, 4. oplevelse og kultur), i husets fleksible brug og et ønske om at lave en udsmykning der inspirerer, inddrager og giver brugeren mulighed for at få indflydelse på udsmykningens komposition og udtryk.

Torvet/pladsen er et vigtigt sted for byens borgere. Det kan være det sted hvor folk mødes, tager en pause, er med i en aktivitet eller et gennemgangsrum for folk der er på vej til et nyt sted. Et torv kan være fleksibelt og rumme forskellige aktiviteter, på forskellige tidspunkter eller samtidig. Det kan være et fristed for den enkelte og mødested for mange eller for få. Et torv kan have mange anvendelsesmuligheder, det kan have plads til mangfoldighed og være et sted hvor folk føler sig godt tilpas.

Dokk1 er et fleksibelt hus med mange ”Torve”. Det er et sted for alle byens borgere og med alle torvets mange kvaliteter. Derfor var det oplagt for mig at emnet på mit udsmykningsforslag skulle være torvet. Med udsmykningen i studierummet får brugeren mulighed for at danne sit eget ”torv”. Værket har ikke en endegyldig løsning, men indbyder til at brugeren leger med kompositionen i værket eller blot nyder andre brugeres forslag til udsmykningens udtryk.

Beskrivelse

Brikkerne er lavet i 6 mm birketræsfinere, påtrykte linoleumsnit, med fer og not i samme materiale. Den enkelte brik måler 20x20x1,8 cm. Fotografierne viser 1:1 prøver på brikkerne til værket. Hver brik har påtrykt et udsnit af belægning, inventar eller øvrigt udstyr fra byens torve og pladser, zoomet ind med forskellig styrke. Nogle gang danner udsnittet et mønster og andre gange vil der være dele af elementer, der ved nærmere eftersyn kan genkendes. Alle udsnit er fra torve og pladser rundt omkring i Aarhus midtby.

© copyright Britta Mahnecke       I       Britta Mahnecke       I       Billedkunstner       I       Tretommervej 25       I       DK-8240 Risskov       I       e-mail britta_m@live.dk       I       mobil 51 54 89 40